HC Jakt hjälper dig med hundträningen

HC Jakt hjälper dig med hundträningen

HC Jakt anordnar hundkurser på varmtvilt och dummy samt anordnar jakter. I dagsläget sätter vi ut enbart änder.

Vision inför framtiden

2016 skall vi göra ett försök med utsättning av fasaner och utöka med någon andsåt till, vilket skulle innebära att vi skulle kunna anordna lite större evenemang.

Vår förhoppning är att till hösten 2016 skall vi ha boende för deltagare på plats.

Henry Carlsson

Jakt och hundträning

Jag är uppfödd med hundar och jakt och var nog inte äldre än 3 år då jag följde med på de första harjakterna. Det handlade mycket om eldning av tjärstubbar och korvgrillning och man fick tidigt lära sig att vår natur är underbar.

Vi barn fick lära oss väldigt tidigt vad jaktteknik och moral var och min ungdom handlade mycket om jakt och tävlingsskytte. Som tur var skaffade min fru en golden 1990 och från -95 har jag enbart jagat fågel och har haft ett antal golden och labbar. För närvarande så har vi en av vardera i huset.

Jag har anordnat ett antal A-prov för retriever som har gått i huvudsak på vild fågel – så som gäss, duvor, knipor, änder och krickor. Jag har haft ett antal varmviltsinternat som har varit väldigt populära. Dessa har gått på änder och gäss.

Eva Carlsson

Administration och ekonomi

Jag är gift med Henry. Vi skaffade vår första golden 1990 som jag tränade lydnad med. Nästa golden kom till oss -95 som jag började jaktträna. När den började fungera så började Henry att jaga med den.

Jag har tränat och startat både golden och labbar sedan dess Det är mig ni skall prata med när ni bokar och har önskemål

Josefin Carlsson

Hundträning

Jag är dotter till Henry och Eva och har hållit på med hundar hela mitt liv. Jag började att träna retriever och gick sedan över på bordercollie tack vare mitt yrke som avbytare.

Jag har idag 2 stycken bordercollie och en retriever på ingång Jag kommer att hjälpa till på kurser och att ha hand om nybörjarträningar